Ingredienten (voor 2-3pers):

Salade
  • 4 eieren
  • 100 gr noedels per persoon
  • 1 krop sla grofgesneden
  • 2 geraspte wortels
  • 1 rode paprika in fijne reepjes
  • 1 a 2 eetlepels sesamzaad
Pindadressing
  • 50 g pindas
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels verse gember fijngehakt
  • 2 theelepels suiker
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 knoflookteen
  • 1/4 theelepel pepervlokken
Bereiding van de salade
  1. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes. Kook intussen de noodles. Verdeel de sla over 4 borden, doe daar noodles overheen.Verdeel dan de geraspte wortel, paprikablokjes en het hardgekookte ei evenredig over de 4 schaaltjes.
Bereiding van de dressing
  1. Doe de pinda’s, olie, rijstazijn, sojasaus, gember, suiker, limoensap, knoflookteen en pepervlokken in een blender en mix in een minuut tot een egale dressing.
  2. Sprenkel de dressing over de salade en strooi er ten slotte de sesamzaadjes overheen.