Bananenbrood zonder suiker
Schrijf een review
Print
Ingredients
  1. 200 gram volkorenmeel (speltmeel)
  2. 70 gr kokosolie
  3. 3 rijpe bananen, fijn geprakt
  4. 8 eetlepels agavesiroop
  5. 1 theelepel baking soda
  6. 2 eieren
  7. 1 theelepel kaneel
  8. 1 theelepel vanille extract
  9. 0,5 theelepel zout
  10. bakblik
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (150 graden hete luchtoven). Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Vet de bakvorm in.
  2. Doe de agavesiroop in een kom en doe daar de kokosolie bij. Klop dit met een garde even door en voeg dan de eieren toe. Klop opnieuw door to je een egale massa hebt.
  3. Voeg de bananen en het vanille extrakt toe. Klop door. Voeg de kaneel, de baking soda en het zout toe. Klop door. Voeg als laatste het volkorenmeel toe en klop goed door.
  4. Schenk het mengsel in de bakvorm en bak het bananenbrood in zo'n 60-70 minuten onderin de oven gaar. Laat het brood 5 minuten afkoelen in de bakvorm.
Puike recepten van Annelies https://www.anneliesdevries.nl/