Ingredienten:

1 pond rundergehakt
50 gram blokjes ontbijtspek
1 grote ui
peper en zout
knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blik gepelde tomaten of verse
1 blikje mais
1,5 blik bruine bonen
1 eetl. chilipoeder
1 theel. cayennepeper
1 theel. komijnpoeder
scheutje worcestershiresaus
1 blikje tomatenpuree
1 dl. gembersiroop

Bereiding:

Verhit olie in een grote pan. Bak de spekblokjes op laag vuur uit, doe er dan het gehakt bij. Roer het gehakt om tot het rul is en de rauwe kleur verloren heeft.

Dit gaat goed door er met een vork in te prakken. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Doe nieuwe olie in de pan, fruit de uien glazig. Doe nu paprika erbij, knoflook en specerijen. Fruit door tot de paprika zacht is.

Doe dan het vlees terug in de pan, doe er tomatenpuree, worcestershire saus en gembersiroop bij. Roer door, laat vijf minuten sudderen, doe dan de uitgelekte blikgroenten en tomaten (vers of uit blik) erbij.

Verwarm goed, proef, doe er zout en peper naar smaak bij, en wat je evt. nog mist aan smaak.