Gevogeltesoep met cantharellen
Schrijf een review
Print
Ingredients
  1. 1,5 liter gevogeltebouillon
  2. 5 gr. gepasteuriseerde eierdooiers
  3. 80 gr. boter
  4. 100 gr. bloem
  5. 3 dl. room
  6. 150 gr. gesneden witte mirepoix (prei, knolselderie en ui)
  7. 2 takjes verse tijm geplukt
  8. 1 laurierblaadje
  9. 10 cc cognac
  10. 2 eetlepels selderijblad gehakt
  11. 150 gr. cantharellen
  12. 2 stuks eierdooiers
Instructions
  1. Zet in de boter de witte mirepoix, thijm en laurier zeer zacht aan
  2. Bereid hiervan nu verder een blanke roux door de bloem hierin te laten garen en laat deze afkoelen
Bereidingswijze
  1. Giet al kloppend de hete gevogeltebouillon op de koude roux. Kook het geheel 30 minuten door.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en leg ze op een ovenplaat.
  3. Strooi er zout, peper en heel weinig olie op, nu roosteren in een hete oven voor 8 minuten (200 graden)
  4. Zeef de soep door een bolzeef
  5. Vlak voor het uitserveren de soep aan de kook brengen en afmaken met liason (room, eierdooiers) cantharellen en selderij.
Puike recepten van Annelies https://www.anneliesdevries.nl/