Ingrediƫnten:

1 kg Ketan
400 ml Kokosmelk
1 st. Pandan Blad

Voor de vulling:

1 kg Kipfilet (gekookt en fijn snijden)
2 uien
6 tenen knoflook
2 theelepels koriander
1/2 theelepel Djintan
2 sch. jahe
8 stuks kemiri nootjes
2 st. sere
1 theelepel koenjit
2 theelepels tamarindepasta
4 bl. Daun jeuk purut
2 schijfjes Laos
4 st. salam blaadjes
50 gr. suiker
1/2 blik kokosmelk

Bereiding:

Verhit de olie in een wadjan en fruit het kruidenmengsel licht bruin. Doe de Daun jeruk purut-laos-salam en de gekookte kip erbij. Een tijdje bakken in het kruidenmengsel. Meng er suiker en zout naar smaak bij. Laat het doorpruttelen tot de vulling verdampt en droog wordt.

Doe de ketan in de stoompan en laat enkele minuten stomen. Doe de santan in een pan met pandanblad en aan de kook brengen, en zout naar smaak toevoegen. Dit een tijdje laten pruttelen, en af toe om roeren. Doe de gewassen ketan in de santan (santan ca 3 cm boven de ketan) en af en toe roeren tot de santan verdampt is.

Gaar stoven in ca 30 minuten. 

De rijst nacht van te voren laten weken of 15 minuten voorstomen.

Mengsel in rijst rollen.

.