Ingredienten:

  • 4 wraps
  • 1 rijpe avocado
  • halve paprika
  • 100 gr mais
  • 100 gr kidneybonen uit blik
  • 1-2 bosuien
  • geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Bereiding:

Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees uit de avocado. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot een puree en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de bosui en paprika in stukjes. Doe de bosui, paprika, mais en kidneybonen in een bakje en meng door elkaar (ik was op de foto vergeten de kidneybonen toe te voegen, maar dat heb ik daarna gedaan).

Schep circa 2 lepels van de avocado op de helft van de wrap. Verdeel hier wat van het groentemengsel overheen. Daarna strooi je nog een klein handje geraspte kaas en een snufje paprikapoeder er over.

Vouw de wrap dicht. Giet een scheutje olie in een pan. Als de pan warm is, leg je de dubbelgevouwen wrap in de pan. Bak de quesadilla op een zacht vuurtje 5 minuten.

Draai de quesadilla dan om en bak hem nog 5 minuten. Snijd de quesadilla door midden en serveer met zure room en/of guacamole.

Tip: een dagje vegan eten? Laat de geraspte kaas dan weg.
Tip:
wraps over? Je kunt wraps heel goed invriezen. Ik doe ze zelf terug in de verpakking en leg ze dan recht in de diepvries.

Recept van lekkerensimpel.com