New York Cheesecake
Schrijf een review
Print
Taartbodem
  1. 200 gr witte bloem
  2. 5 eetlepels suiker
  3. 1 ei, losgeklopt
  4. 125 gr boter, op kamertemperatuur
Cheesecake
  1. 1,2 kg roomkaas, op kamertemperatuur
  2. 350 gr suiker
  3. 3 eetlepels witte bloem
  4. 5 eieren
  5. 2 eierdooiers
  6. 60 ml slagroom
Instructions
  1. Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 2 uren 25 minuten
  2. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een springvorm van 25 cm licht met olie invetten.
  3. Voor de taartbodem: alle ingrediënten samenvoegen en goed mixen. Verdeel het deeg tot aan de rand over de bodem van de springvorm. Met een vork gaatjes erin prikken en vervolgens 15 minuten bakken. Laten afkoelen.
  4. De ovenstand verhogen naar 240°C/gasstand 9.
  5. In een grote kom roomkaas, suiker, bloem, eieren en eierdooiers goed mixen. Room toevoegen en er vlug doorheen slaan.
  6. Schenk de vulling over de taartbodem en bak 10 minuten op 240°C/gasstand 9. Verlaag de temperatuur naar 110/gasstand 1/4 en bak nogmaals 1 uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake 1 uur in de oven staan. Het geeft niet als de cheesecake in het midden nog vochtig lijkt.
  7. Een nacht in de koelkast zetten (heel belangrijk!). Naar wens kunt u de cheesecake garneren met uw favoriete fruit. U kunt hem ook naturel serveren.
Puike recepten van Annelies https://www.anneliesdevries.nl/