Ingredienten (voor 2 pers):

  • 5 tenen knoflook
  • 350 gr kalkoengehakt
  • 150 gr feta verkruimeld
  • paneermeel
  • 1/2 theelelepel oregano
  • 1 ei
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 60 ml olijfolie
  • 4 plakken rauwe ham in stukjes (60 gr)
  • 125 ml rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (van 400 gr)
  • 1,75 ml water
  • 1/2 tl zout
  • 300 gr penne

Bereiding:

  1. Doe de kipgehakt in een grote schaal en voeg de feta, paneermeel en de oregano toe en kneed tot 1 geheel.
  2. Klop het ei en roer daar de tomatenpuree en 2 tenen knoflook doorheen. Giet het bij de gehaktmix en kneed het er goed doorheen. Rol er kleine gehaktballetjes van.
  3. Verhit olie in de pan en braad de gehaktballetjes aan alle kanten bruin, en leg ze even apart.
  4. Roerbak de rest van de knoflook samen met de rauwe ham in de pan gedurende 1 minuut en voeg dan de wijn toe. Laat dit tot de helft inkoken. Doe de tomaten erbij, samen met 250 ml water (kijk even hoe dit de saus is) om de saus wat dunner te maken. Breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. Laat dit deels afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen.
  5. Kook de penne. Serveer de saus en de penne met wat verkruimelde feta eroverheen.