Ingredienten (5 pers):

  • 1,5 kilo procureur of 1,5 kilo fricadeau
  • 75 ml wijnazijn
  • 200 ml barbeque saus (yil’riz, supermarkt)
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 cup (ongeveer 4 eetlepels) palmsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • zout
  • gietijzeren pan

Bereiding:

  1. Doe de olie onderin de pan. Leg de fricandeau er in en voeg BBQ saus, wijnazijn en bouillon toe.
  2. Voeg vervolgens de palmsuiker, mosterd, worcestershiresaus, chilipoeder, ui, knoflook en tijm toe. Roer even door. Ik gebruik een gietijzeren pan, laat deze eerst even goed heet worden en zet vervolgens mijn inductiekookplaat op 2 en laat het een uurtje of 6 tot 8 staan. Tussendoor wel even roeren, kijken of het goed gaat.
  3. Haal het vlees daarna uit de pan en trek dit met 2 vorken uit elkaar in kleine reepjes. Doe het vlees terug en laat het nog even in de saus op een klein pitje staan.
  4. Serveer het met bijv. naan of pittabroodjes en BBQ saus. ERRUG LEKKER. Wij maken er ook nog aardappelsalade bij (krieltjes, augurk, appel, mosterd, mayonaise, zilveruitjes).