Ingredienten (voor 4pers):

2 groentebouillonblokjes
1 scheut olijfolie
4 lente-uitjes gesnipperd
300 gr. risottorijst
2 pakken van 300 gr. tuinboontjes uit de diepvries
150 ml droge witte wijn
3 eetlepels mascarpone
80 gr. parmezaanse kaas geraspt
1 bosje bieslook fijngesneden
4 takjes bladpeterselie, fijngesneden
spekjes (doe ik, niet vegetarisch, maar voor de smaak)

Bereiding:

Maak eerst de bouillon. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat ze oplossen.

Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de uien toe en fruit ze 3 minuten. Ik bak eerst de spekjes uit. Doe de rijst en tuinbonen erbij en bak ze onder voortdurend omscheppen 3 minuten op laag vuur, tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.

Risotto met tuinbonen en mascarpone
Schrijf een review
Print
Ingredients
  1. 2 groentebouillonblokjes
  2. 1 scheut olijfolie
  3. 4 lente-uitjes gesnipperd
  4. 300 gr. risottorijst
  5. 2 pakken van 300 gr. tuinboontjes uit de diepvries
  6. 150 ml droge witte wijn
  7. 3 eetlepels mascarpone
  8. 80 gr. parmezaanse kaas geraspt
  9. 1 bosje bieslook fijngesneden
  10. 4 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  11. spekjes (doe ik, niet vegetarisch, maar voor de smaak)
Instructions
  1. Maak eerst de bouillon. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat ze oplossen.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de uien toe en fruit ze 3 minuten. Ik bak eerst de spekjes uit. Doe de rijst en tuinbonen erbij en bak ze onder voortdurend omscheppen 3 minuten op laag vuur, tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Puike recepten van Annelies https://www.anneliesdevries.nl/