Ingredienten (voor 2-3pers):

Marinade

4 kipfilets
1/2 citroen
zout
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel chilipoeder
snufje gemalen kruidnagel
2 dl yoghurt

Tikka Massala

400 gr tomatenblokjes uit blik
3 dl kookroom
2 eetlepels ollie
1 teen knoflook
1 rode peper
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels paparikapoeder
zout
zwarte peper

Bereiding:

  1. Voor de marinade (kip tandoori)
  2. Meng in een kom de knoflook (geperst) met de gemberpoeder en voeg alle droge specerijen toe. Roer alles door elkaar. Voeg de yoghurt toe en roer goed.
  3. Wrijf de kipfilets in met het sap van een halve citroen en wat zout.
  4. Leg de kipfilets in de marinade en wrijf ze goed in. Zorg dat alles goed bedekt is. De de kom af met plastic en laat de kip minstens 4 uur marineren.
  5. Verwarm de oven op 225 graden. Leg de kip in een ovenschaal en braad het 40 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de kip wat afkoelen.
  6. Tikka Masala
  7. Neem een wok en verhit de olie. Roerbak de knoflook en de chilipeper een minuut. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Schep alles 30 seconden om.
  8. Voeg de tomatenblokjes en sap toe, en de kookroom. Roer goed door. Laat de saus 10 minuten pruttelen en indikken op laag vuur. Roer af en toe.
  9. Snijd de kip in kleine stukjes en voeg toe aan de tikka masala. Voeg nog peper en zout naar smaak toe. Verwarm alles nog zo’n 5 minuten.
  10. Heerlijk met rijst, papadums en een salade.