Ingredienten:

  • 1 kilo uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 of 2 prei
  • boter
  • 1 liter runderbouillon
  • 1/8 creme fraiche
  • 1 liter witte bonen in tomatensaus
  • 2 ons salami
  • 1 zakje parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 1 punt brie

Bereiding:

  1. De uien, het knoflookteentje en het groen van de prei snipperen en in wat boter of margarine fruiten. De bouillon en de crème fraîche erbij roeren, aan de kook brengen en 40 min. laten pruttelen.
  2. De soep dan door een zeef wrijven. De witte bonen met de saus bij de gepureerde (de uien gepureerd door de gezeefde soep) soep roeren. De salami ontvellen, in plakjes snijden (ik doe ook vaak een voorgepakt pakje salami met dunne plakjes, die leg ik dan allemaal op elkaar en snijd dat dan in stukjes) en met de evt. majoraan bij de soep roeren.
  3. De soep dan nog 10 min. verwarmen. Het achter gehouden wit van de prei in heel dunne ringetjes snijden of schaven en op het laatst met de Parmezaanse kaas, bij de soep roeren. Op smaak brengen met wat zout en peper.
  4. (Evt. kaas achterhouden, of stokbrood in soep met daarop kaas en even onder gril laten kleuren, ikzelf doe de parmezaanse kaas en prei en brie er apart bij serveren, kan ieder toevoegen wat hij lekker vindt).