Worteltaart, suikervrij
Schrijf een review
Print
Ingredients
  1. 450 gram amandelmeel
  2. 2 tl Keltisch zeezout
  3. 1/2 tl Baking soda
  4. 1 el speculaas en koekkruiden
  5. 1 tl gemalen nootmuskaat
  6. 60 ml druivenpitolie of gesmolten kokosolie
  7. 2 rijpe bananen, geprakt
  8. 60 ml appeldiksap
  9. 5 grote eieren
  10. 300 gram wortels, geraspt
  11. 100 gram rozijnen
  12. 100 gram walnoten, gehakt
  13. Cream Cheese frosting
  14. 200 gram Monchou op kamertemperatuur
  15. 6 el agave of honing
  16. 6 el room
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, zout, baking soda en specerijen.
  3. Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldiksap en schenk dit bij het amandelmeel.
  4. Als het beslag redelijk goed gemengd is, roer je de geraspte wortels, geprakte bananen, rozijnen en walnoten door.
  5. Neem een ruim bakblik (30cm doorsnee of 30cm in het vierkant) en bekleed dit met een velletje bakpapier.
  6. Zet het in de oven en bak in 60 minuten gaar of tot er een tandenstoker of mes schoon uit komt.
  7. Cream Cheese frosting
  8. Meng met een handmixer of in de keukenmachine met de garde (o.i.d.) de Monchou met het zoet en de room tot er een mooie, gladde frosting ontstaat.
  9. Laat een uur afkoelen en smeer er een frosting over.
  10. Bewaar het in een luchtdichte doos in de koelkast.
Puike recepten van Annelies https://www.anneliesdevries.nl/