Ingredienten (voor 5pers):

300 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
2 el zonnebloemolie
300 g kipfilet, in blokjes
1 prei, gewassen en in ringen
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
1 blik zwarte bonen in chilisaus (400 g)
1 blik mais (300 g), uitgelekt

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.

Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.

Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Lekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.

By Allerhande 2013 nr 2